Δευτέρα, 26 Μαΐου 2008

Λύση προβλήματος (έξι φίλοι...)

Λύση

Τα χρήματα που είχαν ήταν λιγότερα κατά 12 € από την αξία 6 εισιτηρίων θεάτρου ή ακριβώς με την αξία (4*6)=24 εισιτηρίων κινηματογράφου. Αγόρασαν 18 εισιτήρια κινηματογράφου και τους περίσσεψαν 30 € και συνεπώς η αξία (24-18)=6 εισιτηρίων κινηματογράφου ήταν 30 €. Άρα το 1 εισιτήριο κινηματογράφου κόστιζε 30:6=5 €.
Άρα οι 6 φίλοι είχαν 5*24=120 € και το εισιτήριο του θεάτρου κόστιζε
(5*4)+2=22 €

Δεν υπάρχουν σχόλια: